Business Internaţional

Cel mai puternic bancher central din lume este luat la ţintă pe internet

Cel mai puternic bancher central din lume este luat la ţintă de teroriştii virtuali

Autor: Alexandru Matei

14.06.2011, 17:04 571

Ben Bernanke, preşedintele bănciicentrale a SUA (Fed) este ţinta atacurilor unui videoclip postat peInternet şi atribuit grupării de hackeri Anonymous. Autorii îicereau lui Bernanke să demisioneze până astăzi şi dacă nu o va faceîi îndemna pe americani "să ocupe toate spaţiile publice până ceacesta va demisiona", acuzând instituţia pe care o conduce de"crime împotriva umanităţii", scrie Huffington Post.

În plus, grupul mai ceredivizarea Fed şi a tuturor băncilor "prea mari pentru a fi lăsatesă eşueze".

Hackerii au mai cerut demisia lui Bernanke şi în lunamartie.

Fed este acuzată că prin politicile sale jefuieşte Statele Unitepentru a îmbogăţi 0,1% din populaţie, că a aruncat în sărăcie zecide milioane de persoane, că o parte din banii din taxe ajung înconturile bancherilor ce conduc "bănci prea mari pentru a fi lăsatesă se prăbuşească" şi la băncile şi companiilestrăine.

Nici politicienii nu au scăpat de critici, atât democraţii, cât şirepublicanii fiind acuzaţi că au trădat poporul.

În videoclip nu se precizează însă dacă va fi lansat un ataccibernetic asupra instituţiei.

Anonymous este un grup dehackeri ce este acuzat că se află în spatele atacurilor în urmacărora Sony a trebuit să închidă pentru câteva zile sistemul onlinePlay Station în luna mai. Acuzaţiile au fost însă respinse.Duminică Anonymous a atacat site-ul poliţiei spaniole, conform TheWall Street Journal, dar autorităţile din Spania spun însă că nuexistă dovezi care să indice vreo legătură între atacatori şigrup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO