Business Hi-Tech

Apple a retras 28.000 de baterii de pe piata

23.08.2004, 00:00 12

Comisia Americana de Securitate a Produselor pentru Consumatori a anuntat ca gigantul Apple Computers a retras de pe piata, din proprie initiativa o serie de baterii utilizate in configuratia catorva modele de laptopuri cu ecranul de 15 inci PowerBook G4 din cauza unui potential pericol de incendiu, scrie presa internationala.
Un scurtcircuit din caseta de alimentare poate cauza incalzirea excesiva a bateriilor, punand utilizatorul in pericol, precizeaza agentia federala americana. Apple a primit pana acum patru plangeri privind supraincalzirea bateriilor in timpul utilizarii respectivelor notebook-uri, dar nu au existat incendii sau victime. Comisia Americana de Securitate a Produselor pentru Consumatori i-a sfatuit pe posesorii laptopurilor afectate sa decupleze imediat bateriile si sa contacteze compania Apple pentru a primi gratuit baterii de schimb noi si mai sigure.
Bateriile retrase din proprioa initiativa a Apple au fost asamblate in Taiwan, au numarul modelului A1045 si numerele de serie care incep cu HQ404, HQ405, HQ406, HQ407 si HQ408. Numarul modelului si numarul de serie se afla pe o eticheta pe spatele bateriei.
Distribuitorii nationali si internationali cat si magazinele Apple au vandut laptopurile cu astfel de baterii in perioada ianuarie 2004 - august 2004, la pretul cuprinse intre 2.000 si 2.600 USD. S-au vandut si baterii separat la pretul de 130 USD. Actiunile Apple Computer au scazut cu 55 centi pe piata Nasdaq si au ajuns la valoarea de 31,19 USD. claudiu.andone@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO