Business Hi-Tech

30 de dolari pentru fiecare CV postat pe LinkedIn. Reţeaua socială, evaluată la 3 miliarde de dolari

30 de dolari pentru fiecare CV postat pe LinkedIn. Reţeaua socială, evaluată la 3 miliarde de dolari

Autor: Adrian Voicu

09.05.2011, 19:45 1216

LinkedIn, reţeaua socială care se adresează profesioniştilor dinbusiness, speră să atragă acţionari, un eventual IPO ridicândvaloarea companiei la peste 3 miliarde de dolari.

LinkedIn, site care la nivel mondial are 100 de milioane demembri, din care în România se află peste 370.000, a anunţat că vaface o ofertă publică iniţială de 7,84 milioane de acţiuni, preţulpe titlu fiind estimat între 32 şi 35 de dolari, informeazăReuters.

Valoarea mare a companiei vine pe fondul interesului tot maicrescut al investitorilor pentru site-urile sociale.

Săptămâna trecută, Renren, unul dintre cele mai mare site-uri desocializare din China, a avut parte de primele zile detranzacţionare după o ofertă publică iniţială care s-a dovedit a fide succes.

În prima zi de listare, de pe 4 mai, titlurile companiei chinezeau urcat cu 28,6%.

LinkedIn va oferi 4,8 milioane de acţiuni, restul urmând a fivândute de o parte din acţionari.

Acţiunile deţinute de cofondatorul şi preşedintele boarduluiLinkedIn Reid Hoffman, care va vinde de asemenea titluri, vorreprezenta 21,7% din puterea de vot după oferta publicăiniţială.

Printre ceilalţi acţionari importanţi care vor participa laacest IPO se numără şi banca Goldman Sachs, dar şi fonduri deinvestiţii precum McGraw-Hill sau Bain Capital Venture IntegralInvestors.

Investitori importanţi precum Sequoia Capital, Greylock Partnersşi Bessemer Venture Partners, care deţin două cincimi din companie,nu vor participa la oferta publică iniţială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO