30 de dolari pentru fiecare CV postat pe LinkedIn. Reţeaua socială, evaluată la 3 miliarde de dolari

Autor: Adrian Voicu 09.05.2011

LinkedIn, reţeaua socială care se adresează profesioniştilor din business, speră să atragă acţionari, un eventual IPO ridicând valoarea companiei la peste 3 miliarde de dolari.

LinkedIn, site care la nivel mondial are 100 de milioane de membri, din care în România se află peste 370.000, a anunţat că va face o ofertă publică iniţială de 7,84 milioane de acţiuni, preţul pe titlu fiind estimat între 32 şi 35 de dolari, informează Reuters.

Valoarea mare a companiei vine pe fondul interesului tot mai crescut al investitorilor pentru site-urile sociale.

Săptămâna trecută, Renren, unul dintre cele mai mare site-uri de socializare din China, a avut parte de primele zile de tranzacţionare după o ofertă publică iniţială care s-a dovedit a fi de succes.

În prima zi de listare, de pe 4 mai, titlurile companiei chineze au urcat cu 28,6%.

LinkedIn va oferi 4,8 milioane de acţiuni, restul urmând a fi vândute de o parte din acţionari.

Acţiunile deţinute de cofondatorul şi preşedintele boardului LinkedIn Reid Hoffman, care va vinde de asemenea titluri, vor reprezenta 21,7% din puterea de vot după oferta publică iniţială.

Printre ceilalţi acţionari importanţi care vor participa la acest IPO se numără şi banca Goldman Sachs, dar şi fonduri de investiţii precum McGraw-Hill sau Bain Capital Venture Integral Investors.

Investitori importanţi precum Sequoia Capital, Greylock Partners şi Bessemer Venture Partners, care deţin două cincimi din companie, nu vor participa la oferta publică iniţială.