Business Construct

Wienerberger: „Scăderea puterii de cumpărare a avut un impact negativ, noile construcţii fiind cel mai puternic afectate“. Veniturile Wienerberger pentru ţările din estul Europei au fost anul trecut de 1,192 mil. euro, în scădere cu 21% faţă de anul precedent.

Wienerberger: „Scăderea puterii de cumpărare a avut...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.03.2024, 16:20 89

Austriecii de la Wienerberger, care produc cărămizi şi alte materiale de construcţii, au făcut anul trecut investiţii totale de 103,9 milioane de euro în ţările din Europa de Est în care sunt prezenţi, în scădere cu 12% faţă de cele aproape 118 milioane de euro investite în 2022, potrivit raportului anual publicat de grup.

„Pe parcursul anului financiar 2023, pieţele noastre principale din Europa de Est au fost marcate de inflaţie ridicată şi de rate mari la creditele ipotecare. În ciuda unei uşoare tendinţe de scădere a inflaţiei şi a dobânzilor în a doua jumătate a anului, scăderea puterii de cumpă­rare a avut un impact negativ asupra pieţelor, noile construcţii fiind cel mai puternic afectate“, se arată în raport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO