Business Hi-Tech

Austriecii de la Wienerberger s-au apropiat de 400 mil. lei cifră de afaceri în România în 2022, primul an cu un nou CEO la conducerea companiei

Austriecii de la Wienerberger s-au apropiat de 400 mil....

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.06.2023, 21:00 243

În raportul financiar aferent primului trimestru din 2023, grupul Wienerberger precizează, prin declaraţia CEO-ului Heimo Scheuch, că „Europa de Est în mod special a traversat un regres semnificativ în construcţiile rezidenţiale”, la fel ca în cazul infrastructurii, iar „activitatea de renovare a continuat să fie la un nivel satisfăcător, mai puţin în Europa de Est“.

Producătorul austriac de cărămizi şi alte materiale pentru construcţii Wienerberger s-a apropiat anul trecut de 400 de milioane de lei cifră de afaceri pe piaţa locală după o creştere de 25% compa­rativ cu anul precedent. Anul 2022 a fost primul an în care la conducerea compa­niei s-a aflat Răzvan Boşomoiu, cel care l-a în­locuit pe Iulian Mangalagiu.

Profitul de 80,5 mil. lei înregistrat în 2022 a fost cu 24% mai mare faţă de cel din 2021, iar numărul mediu de angajaţi a fost de 332, potri­vit celor mai recente date publicate pe site-ul Ministe­rului de Finanţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO