Business Construct

Rezidentiale: Afik face 2.300 de locuinte in Capitala

Rezidentiale: Afik face 2.300 de locuinte in Capitala
23.09.2008, 14:20 40

Compania israeliana de dezvoltare imobiliara Afik Group, prezenta si pe pietele din Turcia si Cipru, a inceput lucrarile la primul proiect de pe piata locala, din zona Drumul Taberei din Capitala, unde intentioneaza sa dezvolte un ansamblu rezidential cu 2.300 de locuinte, denumit Infinity Residence.

"Primele doua blocuri cu 456 de apartamente vor fi finalizate in primavara anului 2010. In acest moment se sapa fundatia la prima faza a proiectului, iar vanzarile au inceput in urma cu o luna. Proiectul este finantat printr-un imprumut de la UniCredit Tiriac Bank", a declarat Adriana Cioara, consultant in cadrul firmei Premium Imobiliare, agentul proiectului.
 
Subsidiara locala a firmei israeliene se numeste Tehnogrup, iar proiectul este realizat pe un teren de 4,5 hectare de pe bulevardul Timisoara, in apropierea parcului Brancusi. Casa de avocatura Voicu Filipescu a anuntat asistarea firmei Tehnogrup la obtinerea unei finantari in valoare de 43 de milioane de euro pentru prima etapa de dezvoltare a proiectului Infinity Residence.
 
Intregul proiect va cuprinde zece blocuri cu 15 etaje, iar locuintele vor avea suprafete cuprinse intre 50 si 181 de metri patrati.
Pe langa locuinte, dezvoltatorii promit diferite facilitati, precum spatii comerciale, gradinita, piscina sau sala de fitness.
 
Zona de vest a Bucurestiului, cu cartiere precum Militari, Drumul Taberei, Ghencea este extrem de atractiva pentru dezvoltatorii imobiliari care au anuntat mai multe proiecte de mari dimensiuni, destinate persoanelor cu venituri medii. Aceste proiecte, realizate de firme precum Gran Via, Hercesa, Seven Hills, Can Serv sau Ablon vor suplimenta stocul de locuinte din zona cu aproape 20.000 de unitati noi, situatie care ar putea sa ingreuneze insa si mai mult traficul catre centrul orasului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO