Companii

Fraţii Szasz din Târgu-Mureş au recuperat în 2011 scăderile din criză

Fraţii Szasz din Târgu-Mureş au recuperat în 2011 scăderile din criză

Autor: Andreea Neferu

06.04.2012, 00:03 606

Renania, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa echipamentelor de protecţia muncii, controlat de fraţii Orlando şi Roland Szasz din Târgu-Mureş, estimează pentru anul acesta afaceri de circa 28 milioane de euro, în creştere cu circa 26%, după ce anul trecut afacerile au revenit la nivelul anului 2008.

"Direcţiile de acţiune pentru 2012 sunt extinderea portofoliului de produse premium, optimizarea proceselor logistice prin creşterea capacităţii de depozitare şi înjumătăţirea timpului de livrare, dar şi optimizarea prezenţei teritoriale", a declarat Florentina Taudor, director general al Renania.

Compania şi-a propus ca în următorii trei ani să depăşească pragul de 40 de milioane de euro ca rulaj, reprezentanţii companiei spunând că avansul se bazează, printre altele, pe potenţialul de creştere al pieţei echipamentelor de protecţie, dar şi pe aplicarea mai fermă a legislaţiei privind siguranţa şi securitatea în muncă.

O piaţă care se duce înspre 100 mil. euro

"Dacă în vest se alocă, să zicem, 100 de puncte valorice pentru a echipa angajaţii în conformitate cu reglementările şi legislaţia în vigoare, în România se alocă circa 19-20 de puncte valorice", a spus Orlando Szasz, acţionar şi preşedinte al consiliului director al Renania.

El a mai spus că angajatorii devin din ce în ce mai conştienţi de pericolele pe care angajaţii le pot întâmpina dacă nu poartă echipamente de protecţie şi că pe viitor, "dacă se va aplica legislaţia, nu veţi mai vedea oameni în şlapi pe şantiere".

Piaţa echipamentelor şi sistemelor de securitate şi sănătate în muncă s-a ridicat anul trecut la 90 de milioane de euro, iar anul acesta se va plasa la 90-100 de milioane de euro, potrivit estimărilor Renania.

"Piaţa, în ipoteza în care nu se va întâmpla ceva neaşteptat şi în care nu vor apărea dezechilibre macroeconomice neprevăzute, se va situa cam la acelaşi nivel ca în 2011, de 90-100 de milioane de euro", a spus Orlando Szasz, care a renunţat la poziţia de director general al companiei în februarie, în locul său fiind numită Florentina Taudor, care are o experienţă de 11 ani în poziţii de top management în vânzări, conducere operaţională şi dezvoltare în domeniul bancar, lucrând pentru BCR şi GE Money.

Au ajuns în Germania

Fraţii Szasz mai deţin, pe lângă Renania, şi firma Height Safety Engineering, care produce la Târgu-Mureş echipamente de protecţie pentru lucrul la înălţime şi are şi un birou extern în Germania. "Height Safety Engineering asigură peste 90% din echipamentele pe acest domeniu (lucru la înălţime - n. red.) ale Renania", a mai spus Orlando Szasz. Compania a avut în 2010 afaceri 4,8 mil. lei (1,1 mil. euro), potrivit Ministerului de Finanţe.

Renania lucrează cu peste 4.000 de clienţi, printre care Ford, Dacia, OMV Petrom, Bechtel sau E.ON Gaz.

Compania, înfiinţată în anul 1995 de fraţii Orlando şi Roland Szasz din Târgu-Mureş, se luptă pe piaţa locală cu jucători precum General Conf Grup, Viroti sau Danger Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO