Business Construct

Proiectul de birouri Swan din Pipera a fost vândut cu 30 de milioane de euro

Proiectul de birouri Swan din Pipera a fost vândut cu 30...

Autor: Dana Ciriperu

14.10.2016, 17:34 3564

Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR) a anunţat că a vândut proiectul de birouri Swan Office&Technology Park, obţinând un preţ de 30,3 milioane de euro, cu aproximativ 50% peste preţul aprobat de creditori. Cumpărătorul este compania Smartown Investments.

Smartown Investments, cu afaceri de un milion de lei şi pierderi de peste 500.000 de lei, este controlată de o firmă înregistrată în Cipru – Topmost Investments Limited – administrată de Alon Shamir, 46 de ani, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

„Vânzarea proiectului vine în urma unui efort susţinut al echipei de specialişti a CITR, care a reuşit să crească cu peste 130% suprafaţa închiriabilă, de la 33% cât era la debutul insolvenţei, la 78% cât este la momentul vânzării. Această performanţă a crescut incontestabil valoarea proiectului şi l-a făcut mai atractiv pentru investitori”, a declarat Vasile Godîncă-Herlea, Managing Partner CITR.

Şase investitori au negociat în cursa finală pentru clădirile de birouri din Pipera, după ce au îndeplinit criteriile solicitate de CITR, oferind cel puţin 20.600.000 euro. Astăzi, proiectul a fost adjudecat de Smartown Investments, consiliaţi de Wolf Theiss Romania, cu 30,3 milioane de euro, cea mai mare ofertă depusă în timpul negocierilor directe. 

“Am contactat câteva sute de investitori din toată lumea pe parcursul procedurii, iar peste 150 dintre aceştia, de 26 de naţionalităţi, s-au arătat direct interesaţi de proiect. Cred că am reuşit să aducem oportunitatea pe care o prezintă Swan Office&Technology Park în faţa tuturor investitorilor importanţi de pe piaţă”, a mai adăugat Bogdan Gorde, manager de proiect şi Senior Partner CITR.

Swan Office & Technology Park este un ansamblu imobiliar de clasa A situat în oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, şi este compus din proprietate imobiliară formată dintr-un teren cu suprafaţa de 27.867 metri pătraţi şi trei clădiri de birouri. Suprafaţa închiriabilă este de 29.124 mp, căreia i se adaugă un lot de teren pentru dezvoltare ulterioară cu suprafaţa de 5.000,02 mp, inclusă în suprafaţa totală a ansambului.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO