Business Construct

Locuitorii din Bucureşti, îngrijoraţi de mirosul apei de la robinet. Reacţia Apa Nova: „Am mărit doza de clor din cauza topirii bruşte a depunerilor de gheaţă şi zăpadă, dar apa e în parametri“

Apa Nova: „Ca urmare a topirii bruşte a depunerilor de gheaţă şi zăpadă, cu efect de spălare a suprafeţelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeş şi Dâmboviţa. Deprecierea tem­po­rară a calităţii apei râurilor a fost compensată prin măsuri de tratare. Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depăşit limita legală.

Apa Nova: „Ca urmare a topirii bruşte a depunerilor de gheaţă şi zăpadă, cu efect de spălare a suprafeţelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeş şi Dâmboviţa. Deprecierea tem­po­rară a calităţii apei râurilor a fost compensată prin măsuri de tratare. Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depăşit limita legală.

Autor: Alexandra Cepăreanu

31.01.2019, 00:05 158

Mai multe asociaţii de proprietari şi locuitori ai Capitalei s-au adresat ieri departamentelor de call center ale Apa Nova Bucureşti semnalând probleme legate de calitatea apei de la robinet.

„Cu siguranţă aţi observat că apa de la robinet are miros şi gust ciudat. Am sunat la Apa Nova din partea asociaţiei de proprietari şi mi-au spus că în urma unui incident au fost nevoiţi să foloseacă o cantitate mai mare de clor, dar aflată în limita permisă de lege, şi m-au sfătuit să nu dăm copiilor apă de la robinet“, a fost un mesaj trimis în cursul zilei de ieri unui redactor ZF din partea asociaţiei de proprietari a unui bloc din sectorul 6 al Capitalei. Un alt mesaj postat de un locatar din ace­laşi sector arată că „apa miroase efec­tiv a spital, până şi pe vase rămâne mi­rosul. Noi locuim pe Strada Rezervelor.“

În urma acestor mesaje, ZF a sunat la departamentul de call center a Apa Nova Bucureşti. Reprezentanta Apa Nova a răspuns că „în urma dezgheţării unei cantităţi foarte mari de zăpadă, care a avut efect de spălare a suprafeţelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeş şi Dâmboviţa. Noi am luat măsuri de tratare şi am mărit doza de clor pentru ca apa să fie în parametri. Nu s-au depăşit limitele legale, doar disconfortul de miros a rămas“. Întrebată dacă apa de la robinet poate fi băută, ea a răspuns că „în mo­men­tul de faţă apa de la robinet nu poate fi consumată“.  La interval de aproximativ cinci minute, o altă reprezentantă din callcenterul Apa Nova a spus că apa de la robinet poate fi consumată, dar ar trebui lăsată într-un recipient deschis câteva minute înainte de a fi folosită pentru a se elimina mirosul de clor. De asemenea, ea a spus că „de azi dimineaţă am scăzut dozele de clor, nu mai este cantitatea atât de mare, iar apa începe să îşi revină. Mirosul nu mai este la fel de puternic“.

Ca răspuns la solicitările adresate de ZF privind calitatea apei de la robinet, compania Apa Nova a postat pe site-ul propriu următoarea informare: „Ca urmare a topirii bruşte a depunerilor de gheaţă şi zăpadă, cu efect de spălare a suprafeţelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeş şi Dâmboviţa. Deprecierea tem­po­rară a calităţii apei râurilor a fost compensată prin măsuri de tratare. Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depăşit limita legală. În plus, pe lângă monitorizarea online (continuă 24h/24) în puncte stra­tegice ale sistemului de alimentare cu apă potabilă, se efectuează zilnic analize de probe prelevate din reţea. Rezultatele nu indică depăşiri ale valorilor parametrilor de calitate a apei potabile. Ultimele analize au fost efectuate astăzi, 30 ianuarie 2019. Efectul mirosului de clor rezidual resimţit de consumatori este în scădere încă din data de 29.01.2019 şi va dispărea în după-amiaza zilei de astăzi.“

Însă întrebarea dacă apa poate fi consumată direct de la robinet a rămas fără răspuns.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO