Caută doar în titlu
Business Construct

Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de birouri, a dezvoltat un standard global pentru certificarea clădirilor după nivelul de siguranţă în caz de pandemie

Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property şi preşedintele European Property Federation, a dezvoltat alături de o echipă de 20 de experţi în în sănătate, tehnologie, arhitectură, construcţii, inginerie şi facility management un standard global de construcţie a clădirilor, care evaluează rezilienţa acestora în faţa unei pandemii.

The IMMUNE Building Standard certifică nivelul de rezilienţă al unei clădiri în faţa unei pandemii sau a unei ameninţări similare, pe baza a peste 100 de criterii de măsurare.

„Pandemia a schimbat radical felul în care trăim, muncim şi interacţionăm. Cu excepţia spitalelor, clinicilor medicale şi a „camerelor curate” dedicate cercetărilor ştiinţifice, în prezent nicio clădire nu este pregătită să facă faţă unei provocări pandemice aşa cum este Covid-19. Cum oamenii petrec până la 90% din timp în interior, este din ce în ce mai articulată nevoia de a reproiecta, reamenaja şi reformula operaţional mediul construit, în mare măsură responsabil pentru sănătatea noastră, pentru a obţine rezilienţa la evenimente pandemice, dar şi provocări bacteriologice sau toxicologice viitoare”, explică Liviu Tudor, fondatorul şi preşedintele Genesis Property, care deţine clădirile de birouri West Gate Business District şi Novo Park.

Standardul IMMUNE este inspirat de tehnologii şi proceduri aplicate în spitale sau clinici şi adaptate pentru utilizare în clădirile de birouri.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.