Business Construct

INTERVIU ZF. Mathieu Bauduin, CEO al Leroy Merlin România: „Suntem într-o etapă de cucerire. Vrem să fim lideri pe piaţa bricolajului în cinci ani de acum înainte”

INTERVIU ZF. Mathieu Bauduin, CEO al Leroy Merlin...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.10.2023, 10:00 630

Pe piaţa locală a bricolajului, cel mai mare jucător este Dedeman, compania fondată de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl din Bacău. Cu 60 de magazine, Dedeman a făcut afaceri de peste 11 miliarde de lei în 2022 Spre comparaţie, Leroy Merlin, care se află pe locul al doilea în topul jucătorilor de bricolaj, a încheiat anul trecut cu venituri de 2,9 miliarde de lei. Leroy Merlin are 21 de magazine în România.

Prima poziţie pe piaţa bricolajului din România este următorul obiectiv pe care vor să-l atingă francezii de la Leroy Merlin. De la 21 de maga­zine, cât au acum, ei vor să ajungă la 40 în următorii cinci ani, pe fondul unei pieţe cu un mare potenţial.

„Piaţa din România este diferită de cea din Franţa. Aici suntem într-o etapă de cucerire, în timp ce în Franţa businessul este deja matur, acolo suntem lideri de piaţă. Ne dorim să devenim lideri şi în România în cinci ani de acum înainte”, a spus Mathieu Bauduin, CEO al Leroy Merlin, într-un interviu pentru ZF, primul de la preluarea actualei funcţii, în iunie 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO