Constructii & Imobiliare

Retailerul de bricolaj Leroy Merlin are de săptămâna aceasta un nou CEO, tot francez: Mathieu Bauduin îl înlocuieşte pe Frédéric Lamy

Sursa foto: LinkedIn

Sursa foto: LinkedIn

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.06.2023, 16:06 310

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin l-a adus la conducerea subsidiarei din România pe Mathieu Bauduin, tot francez la origine. El îl înlocuieşte astfel, de săptămâna aceasta, pe Frédéric Lamy, care pleacă din această funcţie după nouă ani, potrivit unei postări de pe contul său de LinkedIn.

„Această călătorie a fost plină de bucurie, surprize, dificultăţi uneori, provocări uimitoare”, a scris Lamy, care a precizat că se pregăteşte de o nouă provocare, fără a spune însă despre ce este vorba.

Potrivit profilului său de LinkedIn, Mathieu Bauduin lucrează la Leroy Merlin de aproape nouă ani, începând ca şef de raion, continuând ca director de magazin, director general şi acum CEO pentru România. Anterior, el a lucrat pentru retailerul francez Auchan.

Leroy Merlin este, pe piaţa locală de bricolaj, al doilea jucător după Dedeman, înregistrând în 2022 o cifră de afaceri de aproape 3 miliarde de lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, cu un profit de 271 de milioane de lei şi peste 3.000 de angajaţi.

În România, în prezent, există 20 de magazine Leroy Merlin în 14 oraşe - Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Ploieşti, Braşov, Constanţa, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureş, Bacău, Iaşi, Timişoara, Oradea şi Târgovişte.

Patru magazine se află în Capitală, iar trei dintre ele - Bragadiru, Colosseum şi Pallady - sunt chiar proprietatea companiei, cel de-al patrulea funcţionând într-un spaţiu închiriat. Leroy Merlin Colosseum, de pe Şoseaua Chitilei, prima unitate a francezilor din România, este, după cum spunea CEO-ul Frédéric Lamy, cel mai bun al reţelei din punctul de vedere al vânzărilor, având un trafic de peste un milion de clienţi anual. De altfel, acest magazin a trecut şi printr-un proces de modernizare în 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO