Business Construct

Infrastructură cu jertfe umane: patru muncitori au murit şi cinci au fost răniţi într-o explozie pe şantierul autostrăzii Moldovei. Cine răspunde?

Foto 1 explozie austostrada Moldovei

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.09.2023, 00:07 456

Transgaz, transportatorul naţional de gaze, spune că firma de construcţii nu avea un aviz esenţial pentru acest proiect Potrivit CNAIR, lucrările se realizau pe baza unui studiu de fezabilitate elaborat de firma Consitrans Bucureşti, iar documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construire a fost realizată „în baza tuturor avizelor necesare obţinute inclusiv de la Transgaz“  Această tragedie soldată cu patru decese ridică semne de întrebare cu privire la siguranţa derulării lucrărilor şi la modul în care sunt respectate în teren procedurile pentru execuţie.

Patru oameni care lucrau la autostrada Moldovei, cel mai mare proiect de infrastructură aflat în derulare la această oră în România, şi-au pierdut viaţa miercuri noaptea într-o explozie cauzată de spargerea unei conducte de gaze. Alţi cinci oameni sunt răniţi în urma exploziei.

Tragedia a avut loc în localitatea Călimăneşti, din judeţul Vrancea, pe tronsonul Focşani-Bacău al autostrăzii, unde lucrează asocierea de firme Spedition UMB Tehnostrade Sa&Pe Construct, deţinute de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO