Energie

Transgaz, traşant în problema exploziei din Vrancea: Constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile avizului de amplasament, nu avea avizul din partea noastră pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect

Transgaz, traşant în problema exploziei din Vrancea:...

Autor: Roxana Petrescu

21.09.2023, 14:46 1134

Compania UMB, deţinută de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, nu a respectat prevederile avizului de amplasament emis de Transgaz, lucru care mai departe a dus la explozia majoră înregistrată în jurulu orei 01:15 pe conducta de transport de gaze DN 800 Şendreni-Oneşti, în zona localităţii Călimăneşti. Firma lui Dorinel Umbrărescu execută lucrările la autostrada A7 Moldova (Focşani-Bacău).

„Menţionăm faptul că, constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea Autostrada Focşani -Bacău (inclusiv reţele de utilităţi) cu amplasamentul pe teritoriul judeţului Vrancea, acesta nedeţinând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect”, au comunicat reprezentanţii Transgaz, compania naţională de transport al gazului natural. Transgaz mai menţionează faptul că reprezentanţi ai companiei s-au deplasat imediat la faţa locului, au întreprins toate măsurile tehnice necesare pentru stingerea flăcării, izolarea conductei de transport gaze naturale, eliminând orice alte riscuri pentru viaţa umană şi mediul înconjurător.

„Nu au fost afectaţi furnizori sau consumatori de gaze naturale, SNTGN Transgaz SA luând toate măsurile tehnice necesare pentru asigurarea alimentării cu gaze naturale a zonei. SNTGN Transgaz SA transmite condoleanţe familiilor şi apropiaţilor celor care şi-au pierdut viaţa în acest incident”, a mai comunicat operatorul sistemului naţional de transport de gaze naturale. Patru persoane au fost găsite carbonizate în urma exploziei, alte cinci fiind rănite. Până acum, UMB nu a avut nicio reacţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO