Business Construct

Constructorii din Europa cer condiţii de prevenţie a răspândirii epidemiei pe şantiere şi, acolo unde nu e posibil, suspendarea lucrărilor fără penalităţi

Construcţiile contribuie cu 9% la PIB-ul Uniunii Europene

Construcţiile contribuie cu 9% la PIB-ul Uniunii Europene

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.03.2020, 13:13 307

Federaţia Industriei Construcţiilor din Europa (FIEC), partener social al Comisiei Europene, a transmis ieri o serie de propuneri către instituţia de la Bruxelles. Acestea includ declararea pandemiei ca forţă majoră, asigurarea tuturor condiţiilor de igienă şi prevenţie împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus pentru muncitorii de pe şantiere şi, acolo unde acestea nu pot fi asigurate, suspendarea lucrărilor, dar fără penalităţi.

„Acestea sunt acţiunile indispensabile a căror implementare o solicităm Comisiei (Europene – n. red.) în cel mai scurt timp posibil. Sunt o gură de oxigen de care sectorul construcţiilor are acum nevoie pentru a supravieţui şi pentru a putea contribui la creşterea şi continuarea angajărilor în Europa în lunile următoare”, se arată în documentul elaborat de FIEC.

Construcţiile contribuie cu 9% la PIB-ul Uniunii Europene, potrivit datelor FIEC, şi angajează 16 milioane de oameni din ţările UE. FIEC cuprinde 32 de federaţii din 28 de state (dintre care 25 sunt membre ale UE, dar şi Norvegia, Ucraina şi Turcia). Din federaţie fac parte companii mari şi mici din diferite arii ale domeniului mai larg al construcţiilor. Printre membri se numără, din anul 1995, şi ARACO (Asociaţia Română a Antreprenorilor din Construcţii), cu circa 750 de companii-membre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO