Companii

În sfârşit: Metroul care va traversa S4 între Gara de Nord şi Gara Progresul primeşte undă verde

În sfârşit: Metroul care va traversa S4 între Gara de...

Autor: Cristina Bellu

27.04.2024, 09:00 4766

Primăria Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, în calitate de lider de asociere, alături de Ministerul Transporturilor, Metrorex, Consiliul Judeţean Ilfov şi Sectorul 5 al Capitalei, a anunţat vineri că procedura de licitaţie publică în vederea desemnării proiectantului şi constructorului/constructorilor care urmează să extindă magistrala de metrou M4, tronsonul Gara de Nord-Gara Progresul este publică în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SICAP).

Potrivit studiilor de specialitate deja întocmite, traseul noii linii de metrou M4 va avea 14 staţii, care vor fi amenajate pe o lungime totală de aproximativ 1 kilometri, între staţia Gara de Nord 2 şi staţia Gara Progresul, şi care va traversa teritoriul sectoarelor 1, 4 şi 5, precum şi al comunei Jilava din judeţul Ilfov.

Sectorul 4 a depus deja cererea de finanţare în valoare totală de 2,5 miliarde de euro, bani europeni nerambursabili, ce vor fi accesaţi prin „Programul Transport” al Uniunii Europene 2021-2027.

„Astăzi am făcut un pas înainte în proiectul de extindere a magistralei de metrou M4 anunţul de participare la licitaţia deschisă în vederea identificării proiectanţilor şi constructorilor care să aducă metroul de la Gara de Nord la Gara Progresul este public în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice”, spune, Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Conform anunţului, companiile interesate de proiect pot depune ofertele până pe 27 iunie. Ulterior, după atribuirea şi semnarea contractului de executare a lucrărilor de proiectare şi de execuţie, câştigătorul/câştigătorii licitaţiei vor avea la dispoziţie un termen total de 60 de luni pentru construcţia efectivă.

Din acest interval, primele 10 luni sunt destinate primei faze de proiectare, astfel încât construcţia efectivă să poată fi demarată cât mai rapid posibil. Ulterior, vor fi realizate, în paralel, pe tronsoane clar definite, atât procedurile de proiectare, cât şi cele de construire, spun oficialii primăriei Sectorului 4. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO