Business Construct

Antreprenori locali. Verii Duşu, care deţin grupul Celco, au investit 5 mil. lei în fabrica de BCA din Constanţa

Niculae Duşu

Niculae Duşu

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.10.2020, 09:00 419

Producătorul de materiale de construcţii Celco din Constanţa, deţi­nut de verii Ion şi Niculae Duşu, a investit 5 mil. lei în producţia de BCA, pentru a creşte eficienţa utilizării aces­tor materiale.

„În acest an, în urma unei investiţii de 5 mil. lei în fabrica de BCA, am instalat sisteme noi de tăiere şi paletizare a blocurilor de BCA, care ne permit obţinerea unor suprafeţe plane şi muchii tăiate perfect, reducând la 1-3 milimetri stratul de mortar utilizat pe şantiere pentru lipirea blocurilor“, spune Niculae Duşu, unul dintre acţionarii Celco.

Celco produce şi livrează zilnic BCA, adezivi şi var către şantiere şi distribuitori din toată ţara şi în ţările vecine, var măcinat către alte fabrici de BCA şi var bulgări către industria siderurgică. Toate fabricile se află în judeţul Constanţa, cea mai veche fiind fabrica de BCA, des­chisă în urmă cu peste 45 de ani. Cea mai mare pondere în busi­nessul total o au vân­zările de BCA, care reprezintă circa 70%, po­trivit celor mai recente date.

În 2019, doar divizia de construcţii a grupului Celco - ce mai cuprinde şi alte activităţi - a avut o cifră de afaceri de 154 mil. lei, cu 15% mai mult comparativ cu anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO