Business Construct

Antreprenori locali. Cristian Erbaşu: Există o disponibilitate de forţă de muncă în construcţii generată de proiectele care s-au stopat

Cristian Erbaşu

Cristian Erbaşu

Autor: Alina-Elena Vasiliu

25.02.2021, 10:00 1394

Nevoia de a acoperi deficitul de for­ţă de muncă din construcţii va apărea din nou abia în 2022, în acest moment oa­menii fiind sufi­cienţi pen­tru pro­iectele afla­te în lucru, este de părere Cristian Erbaşu, pro­prie­tarul com­pa­niei Con­strucţii Erbaşu, cea mai mare firmă româ­neas­că de construcţii, po­tri­vit bi­lanţurilor din 2019.

„Au fost începute pro­cedurile de pro­iecţie şi exe­cuţie pentru proiectele finan­ţate de stat, prioritare fiind auto­străzile, căile ferate, anvelopările, re­abilitarea clădirilor cu risc seismic, spi­talele, regenerarea urbană. Noi nu am mai adus angajaţi din Asia în 2020, pen­tru că anul acesta există pe piaţă o dis­ponibilitate gene­rată de proiectele care s-au stopat“, spune Cristian Erbaşu.

Forţa de muncă adusă din Asia devine problematică, deoarece, şi în cazul acelor angajaţi, pretenţiile au crescut, odată cu majorarea salariilor în ţările de unde pro­vin. Mai mult, românii care s-au întors în ţară odată cu pandemia încep să revină în ţările în care lucrau, unde patro­nii îi vor înapoi.

În 2020, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 8% astfel că businessul din 2020 a ajuns la circa 760 mil. lei. Valoarea pro­iectelor în care compania este im­pli­cată şi pe care le va finaliza în ur­mă­torii doi ani este de peste 1,7 mld. lei (350 mil. euro), însă sunt şi alte con­tracte pe care le are în curs de semnare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO