Caută doar în titlu
Business Construct

Antreprenori locali. Cristian Erbaşu: Există o disponibilitate de forţă de muncă în construcţii generată de proiectele care s-au stopat

Nevoia de a acoperi deficitul de for­ţă de muncă din construcţii va apărea din nou abia în 2022, în acest moment oa­menii fiind sufi­cienţi pen­tru pro­iectele afla­te în lucru, este de părere Cristian Erbaşu, pro­prie­tarul com­pa­niei Con­strucţii Erbaşu, cea mai mare firmă româ­neas­că de construcţii, po­tri­vit bi­lanţurilor din 2019.

„Au fost începute pro­cedurile de pro­iecţie şi exe­cuţie pentru proiectele finan­ţate de stat, prioritare fiind auto­străzile, căile ferate, anvelopările, re­abilitarea clădirilor cu risc seismic, spi­talele, regenerarea urbană. Noi nu am mai adus angajaţi din Asia în 2020, pen­tru că anul acesta există pe piaţă o dis­ponibilitate gene­rată de proiectele care s-au stopat“, spune Cristian Erbaşu.

Forţa de muncă adusă din Asia devine problematică, deoarece, şi în cazul acelor angajaţi, pretenţiile au crescut, odată cu majorarea salariilor în ţările de unde pro­vin. Mai mult, românii care s-au întors în ţară odată cu pandemia încep să revină în ţările în care lucrau, unde patro­nii îi vor înapoi.

În 2020, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 8% astfel că businessul din 2020 a ajuns la circa 760 mil. lei. Valoarea pro­iectelor în care compania este im­pli­cată şi pe care le va finaliza în ur­mă­torii doi ani este de peste 1,7 mld. lei (350 mil. euro), însă sunt şi alte con­tracte pe care le are în curs de semnare.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.