Business Construct

Analiză ZF. 25 de constructori au ajuns într-un an de la 2,5 mld. lei la 6,3 mld. lei cifră de afaceri. Ce contracte le-au asigurat creşterea?

Analiză ZF. 25 de constructori au ajuns într-un an de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.10.2020, 10:00 160

Fiecare din firmele cuprinse în analiza ZF a avut cel puţin dublare a afacerilor în 2019, dar există şi companii ale căror businessuri au crescut de patru, de cinci sau chiar de zece ori.

Contracte cu Biblioteca Metro­po­li­tană din Bucureşti, cu Ministerul Apără­rii, cu Compania Naţională de Investiţii sau primării ale mai multor localităţi au dus mai multe firme din construcţii de la afaceri de 2,5 mld. lei în 2018 la un rezultat cumulat de 6,3 mld. lei anul trecut.

Tesaro Kit Construct, Kirlic Group, Copraag Entre­pre­neur, Arcada Com­pa­ny, Soradi Development - sunt firme care nu au nici măcar site-uri proprii, un­de să fie puse la dispoziţie informaţii des­pre ac­ti­vitatea lor şi despre portofoliul de lu­crări. Şi totuşi, au reuşit perfor­manţa ca, în 2019, să realizeze afaceri în creştere spectaculoasă.

Campioană la creştere este com­pania Spe­dition UMB, deţinută de familia Umbră­rescu din Bacău. Pe locul al doilea se poziţionează Tesaro Kit Construct, o firmă de construcţii din Bucureşti, deţinu­tă de familia Stroea, care a ajuns în 2019 la afaceri de 150 mil. lei, de şase ori mai mult faţă de rezultatul din anul precedent.

Kirlic Group a raportat şi ea o creş­tere de peste patru ori a cifrei de afaceri în 2019, până la 133 mil. lei. Kirlic Group are 39 de contracte de achiziţii publice, cu o valoare cumulată de 210 mil. lei.

Un caz interesant este cel al Copraag Entrepreneur, care şi-a triplat cifra de afaceri în 2019 faţă de 2018, ajungând la 114 mil. lei anul trecut.

Firma, cu sediul în Piteşti, are doar şapte angajaţi.

În analiză se regăsesc însă şi companii cu istoric, care au la activ numeroase proiecte şi care au rezistat ani întregi în piaţă, aşa cum se întâmplă cu firme precum Construcţii Erbaşu, ACI Cluj, Concelex sau Astaldi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO