Burse - Fonduri mutuale

Un director şi al doilea cel mai mare acţionar al UiPath a vândut acţiuni de 1,6 mil. dolari

Rich Wong, general partner al fondului de venture capital Accel

Rich Wong, general partner al fondului de venture capital Accel

Autor: Tibi Oprea

27.09.2023, 17:28 2683

UiPath (simbol bursier PATH) a depus la SEC, instituţia care reglementează piaţa de capital americană un document potrivit căruia Rich Wong, director şi acţionar cu 10% din companie, a vândut un pachet de 100.000 de acţiuni pentru 1,64 mil. dolari.

Acţiunile au fost vândute în mai multe tranzacţii, la preţuri care au variat în intervalul 16,295-16,49 dolari pe unitate, scrie SeekingAlpha.

Potrivit profilului de LinkedIn, Rich Wong este general partner la compania de venture capital Accel din 2006 încoace şi membru al boardului directorilor la o serie de companii precum Dovetail, UiPath, Atlassian, Pyn, Process Street, Instabug, Checkr, Middesk, Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship sau Qwilt.

Accel, fond de investiţii care a ajutat la lansarea unor companii precum Facebook şi Dropbox, a intrat în acţionariatul UiPath odată cu IPO-ul companiei pe Bursa de la New York, devenind al doilea cel mai mari acţionar după cofondatorul şi CEO-ul Daniel Dines.

UiPath a intrat pe radarul Accel prin intermediul unuia dintre investitorii iniţiali ai companiei, grupul german Earlybird Venture Capital, care a înştiinţat ulterior birourile din Londra ale Accel. Participaţia de 10% la UiPath corespunde unei investiţii de circa 900 de milioane de dolari, valoare calculată de ZF pe baza capitalizării curente de peste 1,1 mld. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO