Un director şi al doilea cel mai mare acţionar al UiPath a vândut acţiuni de 1,6 mil. dolari

Autor: Tibi Oprea 27.09.2023

UiPath (simbol bursier PATH) a depus la SEC, instituţia care reglementează piaţa de capital americană un document potrivit căruia Rich Wong, director şi acţionar cu 10% din companie, a vândut un pachet de 100.000 de acţiuni pentru 1,64 mil. dolari.

Acţiunile au fost vândute în mai multe tranzacţii, la preţuri care au variat în intervalul 16,295-16,49 dolari pe unitate, scrie SeekingAlpha.

Potrivit profilului de LinkedIn, Rich Wong este general partner la compania de venture capital Accel din 2006 încoace şi membru al boardului directorilor la o serie de companii precum Dovetail, UiPath, Atlassian, Pyn, Process Street, Instabug, Checkr, Middesk, Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship sau Qwilt.

Accel, fond de investiţii care a ajutat la lansarea unor companii precum Facebook şi Dropbox, a intrat în acţionariatul UiPath odată cu IPO-ul companiei pe Bursa de la New York, devenind al doilea cel mai mari acţionar după cofondatorul şi CEO-ul Daniel Dines.

UiPath a intrat pe radarul Accel prin intermediul unuia dintre investitorii iniţiali ai companiei, grupul german Earlybird Venture Capital, care a înştiinţat ulterior birourile din Londra ale Accel. Participaţia de 10% la UiPath corespunde unei investiţii de circa 900 de milioane de dolari, valoare calculată de ZF pe baza capitalizării curente de peste 1,1 mld. dolari.