Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova a strâns 27% din acţionari la prima convocare pentru AGA

Autor: Andrei Chirileasa

21.04.2011, 16:10 84

SIF Moldova (SIF2) a reuşit săstrângă peste 9.800 de acţionari care deţin 27,8% din capitalulsocial la prima convocare pentru Adunarea Generală Extraordinară aAcţionarilor (AGEA) din data de 21 aprilie 2011, potrivit unuiraport transmis de companie Bursei.

AGEA nu a putut avea loc din cauzăcă nu a fost întrunit cvorumul statutar şi se va relua pe 22aprilie.

Postrivit actului constitutiv alSIF Moldova, pentru desfăşurarea AGEA este necesară prezenţa unoracţionari care deţin minimum 75% din acţiunile cu drept de vot, laprima convocare, şi minimum 50% din acţiunile cu drept de vot, la adoua convocare.

Unul dintre punctele pe careconducerea SIF Moldova le-a pus în discuţie pe ordinea de zi a AGEAeste modificarea actului constitutiv, una dintre modificări fiindchiar eliminarea cerinţelor de cvorum pentru desfăşurarea AGEA şiAGOA.

Pentru desfăşurarea AGOA (AdunareaGenerală Ordinară a Acţionarilor) este necesară în prezentparticiparea a minimum 50% din acţionari, la primaconvocare.

La AGOA s-au întrunit joiacţionari deţinând 27% din acţiunile cu drept de vot, iar lucrărileAGOA nu s-au putut desfăşura, urmând să fie reluatevineri.

Pe ordinea de zi a AGEA se maiaflă aprobarea valorificării participaţiei deţinută de SIF Moldovala BCR, în timp ce în AGOA vor fi discutate situaţiile financiarepentru 2010, distribuirea de dividende şi bugetul pentru2011.

Conducerea SIF Moldova a propus undividend brut de 0,09 lei/acţiune din profitul anului trecut.Randamentul dividendului este de circa 6,3%, raportat la ultimulpreţ de pe Bursă, de 1,431 lei.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO