SIF Moldova a strâns 27% din acţionari la prima convocare pentru AGA

Autor: Andrei Chirileasa 21.04.2011

SIF Moldova (SIF2) a reuşit să strângă peste 9.800 de acţionari care deţin 27,8% din capitalul social la prima convocare pentru Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) din data de 21 aprilie 2011, potrivit unui raport transmis de companie Bursei.

AGEA nu a putut avea loc din cauză că nu a fost întrunit cvorumul statutar şi se va relua pe 22 aprilie.

Postrivit actului constitutiv al SIF Moldova, pentru desfăşurarea AGEA este necesară prezenţa unor acţionari care deţin minimum 75% din acţiunile cu drept de vot, la prima convocare, şi minimum 50% din acţiunile cu drept de vot, la a doua convocare.

Unul dintre punctele pe care conducerea SIF Moldova le-a pus în discuţie pe ordinea de zi a AGEA este modificarea actului constitutiv, una dintre modificări fiind chiar eliminarea cerinţelor de cvorum pentru desfăşurarea AGEA şi AGOA.

Pentru desfăşurarea AGOA (Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor) este necesară în prezent participarea a minimum 50% din acţionari, la prima convocare.

La AGOA s-au întrunit joi acţionari deţinând 27% din acţiunile cu drept de vot, iar lucrările AGOA nu s-au putut desfăşura, urmând să fie reluate vineri.

Pe ordinea de zi a AGEA se mai află aprobarea valorificării participaţiei deţinută de SIF Moldova la BCR, în timp ce în AGOA vor fi discutate situaţiile financiare pentru 2010, distribuirea de dividende şi bugetul pentru 2011.

Conducerea SIF Moldova a propus un dividend brut de 0,09 lei/acţiune din profitul anului trecut. Randamentul dividendului este de circa 6,3%, raportat la ultimul preţ de pe Bursă, de 1,431 lei.