Burse - Fonduri mutuale

Ropharma şi Banca Transilvania dau startul sezonului de raportări financiare

Ropharma şi Banca Transilvania dau startul sezonului de raportări financiare

Autor: Andrei Chirileasa

31.01.2012, 00:06 1474

Distribuitorul de medicamente Ropharma Braşov (RPH), astăzi, şi Banca Transilvania (TLV), mâine, sunt primele companii importante de pe bursă care îşi publică rezultatele financiare preliminare pe 2011, dând astfel startul sezonului de raportări financiare care-i va ţine în priză pe investitori până la finalul lunii februarie.

În următoarea lună, investitorii vor afla dacă previziunile lor au fost sau nu atinse, iar companiile care vor raporta profituri peste aşteptări vor trece în prim-plan. În funcţie de rezultatele preli­mi­nare raportate de companii, investitorii vor putea să-şi facă proiecţii mai exacte privind dividendele pe care le vor încasa.

Acţiunile Ropharma au scăzut cu 17% în ultimele patru şedinţe de tranzac­ţio­na­re, înainte de publicarea rezultatelor finan­ciare preliminare. La nouă luni, Ropharma a raportat un profit net de 8,65 mil. lei, în scădere cu 29% faţă de perioada similară a lui 2010. Afacerile au crescut cu 7%, la 281 mil. lei. Com­pa­nia are o capitalizare de 179 mil. lei.

Banca Transilvania a avut o evoluţie pozitivă, câştigând 11% în ultimele cinci şedinţe de tranzacţionare. La nouă luni, banca a avut un profit net de 106,9 mil. lei, în creştere cu 53% faţă de primele nouă luni din 2010. Banca are o capitalizare de 1,765 mld. lei.

După aceste două raportări, urmează o pauză de circa două săptămâni, pentru ca pe 14 februarie să-şi raporteze rezultatele BRD şi Azomureş. Grosul raportărilor (peste 40 de companii) vor fi realizate pe 15 februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO