Burse - Fonduri mutuale

Roibu, Oltchim: BCR a decis să devină acţionar al societăţii

Roibu, Oltchim: BCR a decis să devină acţionar al societăţii

Autor: Adrian Cojocar

07.10.2010, 13:52 32

Constantin Roibu, directorul general al Oltchim Râmnicu-Vâlcea(OLT), a anunţat că cea mai mare bancă din România, BCR, vrea sătranforme o parte din creanţele pe care le are la combinatul chimicîn acţiuni ale Oltchim.

"În urma analizei făcute de acest consultant (Roland BergerStrategy Consultants n.r.), s-a confirmat că, dupăimplementarea strategiei propusă de Oltchim, activitatea societăţiise va redresa şi compania va genera profit. BCR a acceptatconcluziile acestui studiu şi a decis să devină acţionar al Oltchimprin conversia în acţiuni a unei părţi din creditul actual acordatsocietăţii, conversie ce urmează a se realiza în procesul demajorare a capitalului social al Oltchim ce se va demara imediatdupă aprobarea acestei măsuri de către Comisia Europeană", aprecizat Roibu.

Directorul Oltchim mai declarase anterior că BCR este interesatăsă devină acţionar al societăţii însă fără să dea detalii în acestsens.

Potrivit lui, BCR a apelat la firma de consultanţă Roland BergerStrategy Consultants pentru a face o analiză a strategieisocietăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO