Roibu, Oltchim: BCR a decis să devină acţionar al societăţii

Autor: Adrian Cojocar 07.10.2010

Constantin Roibu, directorul general al Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), a anunţat că cea mai mare bancă din România, BCR, vrea să tranforme o parte din creanţele pe care le are la combinatul chimic în acţiuni ale Oltchim.

"În urma analizei făcute de acest consultant (Roland Berger Strategy Consultants n.r.), s-a confirmat că, după implementarea strategiei propusă de Oltchim, activitatea societăţii se va redresa şi compania va genera profit. BCR a acceptat concluziile acestui studiu şi a decis să devină acţionar al Oltchim prin conversia în acţiuni a unei părţi din creditul actual acordat societăţii, conversie ce urmează a se realiza în procesul de majorare a capitalului social al Oltchim ce se va demara imediat după aprobarea acestei măsuri de către Comisia Europeană", a precizat Roibu.

Directorul Oltchim mai declarase anterior că BCR este interesată să devină acţionar al societăţii însă fără să dea detalii în acest sens.

Potrivit lui, BCR a apelat la firma de consultanţă Roland Berger Strategy Consultants pentru a face o analiză a strategiei societăţii.