Burse - Fonduri mutuale

Primele zece fonduri de obligaţiuni în funcţie de randamentul de anul trecut le-au livrat investitorilor creşteri de 9% până la 15%. Cinci dintre ele nu au depăşit rata inflaţiei

Primele zece fonduri de obligaţiuni în funcţie de...

Autor: Eduard Ivanovici

12.02.2024, 07:00 1735

Un singur fond s-a încadrat peste inflaţie pe o perioadă de trei ani Active în scădere pentru jumătate dintre fonduri Randamentele au crescut în fiecare caz prin comparaţie cu 2022 Raiffeisen AM şi BRD AM, de câte trei ori în top.

Raiffeisen Euro Obligaţiuni, Goldman Sachs România RON Bond şi FDI Globinvest au fost cele mai performante fonduri locale deschise de obligaţiuni din România în 2023, arată cele mai recente date ale Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Gestionat de Raiffeisen Asset Management, primul fond inclus în clasament a înregistrat o creştere de 14,6% anul trecut, pe active de 153,8 milioane de lei, în urcare 25%. Evoluţia vine după un randament negativ de 20% în 2022 şi un declin de 13% în trei ani, cel mai mare în acest interval.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO