Burse - Fonduri mutuale

Prime Transaction estimează o valoare intrinsecă de 41,46 de lei pentru acţiunile Nuclearelectrica, minus 9,3% faţă de preţul de la Bursă. „Preţul de piaţă nu este influenţat doar de valoarea intrinsecă a emitentului.“

Prime Transaction estimează o valoare intrinsecă de...

Autor: Tibi Oprea

01.02.2022, 07:25 1637

Prime Transaction estimează o valoare intrinsecă de 41,46 de lei pe acţiune pentru Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), singurul pro­du­cător de energie nucleară din România, valoare cu 9,28% mai mică faţă de preţul de închidere din 28 ia­nuarie, respectiv cu 11,7% mai mică faţă de preţul de tranzacţionare de 46,3 lei de luni, 31 ianuarie, ora 16:20.

Valoarea estimată de PrimeT nu este un preţ ţintă pentru acţiuni, ci doar o valoare intrinsecă dependentă de confirmarea ipotezelor detaliate în raportul de analiză, datat 31 ia­nuarie 2022. Evaluarea a fost rea­lizată printr-o singură metodă – DCF (discounted cash flow).

„Neavând o valoare rezultată din evaluarea pe baza multiplilor de piaţă, aceasta este şi valoarea intrinsecă finală esti­mată. Nu este o recomandare de inves­tiţii, ci doar o valoare intrinsecă pe care o estimăm pentru afacere. Trebuie avute în vedere mai multe elemente care ar putea influenţa în sus sau în jos evaluarea“, se arată în raportul semnat de Marius Pandele, analist la Prime Tran­saction. Pe de o parte, modelul PrimeT pleacă de la premisa opti­mistă că toate proiectele investi­ţionale ale emitentului vor fi imple­mentate, că se vor încadra în termenele anunţate şi că vor costa atât cât a estimat conducerea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO