Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti îşi revine din şocul zilelor trecute: creşteri de 6% pentru Nuclearelectrica, 5% MedLife şi TeraPlast, 4% BRD şi Petrom, 3% One şi FP, 2% Banca Transilvania şi Digi

Bursa de la Bucureşti îşi revine din şocul zilelor...

Autor: Liviu Popescu

26.01.2022, 10:22 716

Cu 3% se apreciază indicele principal BET în primele 15 minute ale şedinţei de tranzacţionare de miercuri, 26 ianuarie 2022, aşadar o deschidere pozitivă după scăderile abrupte de marţi şi de vineri.

Indicele se corlează cu peisajul bursier extern în contextul în care mai mulţi indici europeni urcă miercuri dimineaţă cu 1% - 1,5%. Cotaţiile futures de peste Ocean indică o deschidere pe verde astăzi. “Am profitat cât am putut de scăderile de zilele trecute. A fost un fel de black Friday”, spune un investitor.

Din structura indicelui principal BET, Nuclearelectrica este cea mai performantă acţiune la ora redactării acestei ştiri, respectiv un raliu de 6%, după ce marţi acţiunile companiei au scăzut cu 2,5% iar vineri s-au apreciat cu 1%.

Acţiunile MedLife şi TeraPlast urcă cu aproximativ 5% în primele 15 minute de tranzacţionare, cele ale Petrom şi BRD cu 4% în timp ce One United şi Fondul Proprietatea au câte 3% fiecare. Banca Transilvania şi Digi cresc cu câte 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO