Burse - Fonduri mutuale

Pentru prima dată după 20 de ani, Bursa de la Bucureşti măreşte numărul companiilor din indicele BET pentru a include acţiunile Conpet şi MedLife. De la începutul anului, Conpet a crescut cu 22%, iar MedLife cu 8%

Pentru prima dată după 20 de ani, Bursa de la...

Autor: Liviu Popescu

06.03.2017, 00:08 567

MedLife Bucureşti şi Conpet Plo­ieşti au intrat în structura in­di­celui de referinţă BET astfel că numărul compa­niilor din componenţa sa a urcat de la 10 la 12, potrivit deciziei Comisiei In­dicilor a BVB din 3 martie. Cele două com­panii vor face parte de asemenea şi din struc­tura indicelui BET-TR, care urmăreşte şi dividendele acordate.

„Terenul pentru creşterea numărului de com­panii incluse în indici a fost pregătit încă de anul trecut, când a fost introdus un nou BET cu componentă variabilă, alături de o lis­tă re­vi­zu­ită a companiilor eligibile şi, în plus, a avut loc cel mai mare IPO al unei companii pri­vate,“ spune Lucian Anghel, preşedintele BVB.

Ponderile simbolurilor din componenţa ce­lor doi indici vor fi determinate pe baza numă­rului de acţiuni şi a preţurilor de închi­dere înregistrate la finalul şedinţei de tranzac­ţionare din 10 martie 2017. Noile structuri ale indicilor BVB vor fi anunţate la finalul zilei de 10 martie 2017 şi vor intra în vigoare începând cu şedinţa de tranzacţionare din data de 20 martie 2017, potrivit BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO