Burse - Fonduri mutuale

BVB vrea să acorde un dividend de 0,92 lei/acţiune din profitul pe 2016; Bursa vrea să-şi răscumpere 1,49% din capital, alocând în acest scop 4 milioane de lei, acţiuni care vor fi date conducerii şi salariaţilor

BVB vrea să acorde un dividend de 0,92 lei/acţiune din...
03.03.2017, 19:51 554

Conducerea executivă a Bursei de Valori propune acţionarilor aprobarea repartizării profitului net realizat în 2016 de 7,5 milioane de lei: 7 milioane de lei pentru dividende şi 0,43 milioane de lei pentru rezerva legală.

Dividendul brut per acţiune propus este de 0,92028 lei.

La ultimul preţ de tranzacţionare a acţiunilor de 29,7 lei/acţiune, randamentul este de 3%.

Acţionarii trebuie să aprobe şi remuneraţia administratorilor societăţii pentru 2017, în cuantum de 3.700 lei net lunar/membru, şi a limitelor generale ale remuneraţiilor suplimentare pentru administratorii societăţii.

În vara acestui an, mandatul directorului general al Bursei, Ludwik Sobolewski, expiră, iar cele două părţi discută o eventuală prelungire.

Acţionarii BVB trebuie să aprobe şi forma finală a fuziunii dintre Bursa de Valori Bucureşti cu SIBEX Sibiu. Pentru a prelua SIBEX Sibiu, Bursa trebuie să emită 401.401 acţiuni noi, în valoare nominală de 10 lei, valoarea capitalului social urmând să fie majorată de la 67,7 milioane lei la 80,7 milioane lei.

De asemenea, acţionarii trebuie să aprobe un program de răscumpărare a propriilor acţiuni în limita unui capital maxim de 1,49%. Asta înseamnă un număr maxim de 114.285 acţiuni la un preţ minim de 18 lei/acţiune şi un preţ maxim egal cu valoarea cea mai mică dintre 35 lei/acţiune şi valoarea cea mai mare dintre preţul ultimei tranzacţii independente şi preţul cel mai ridicat din momentul respectiv al ofertei de achiziţionare.

Valoarea agregată a programului de răscumpărare este până la 4 milioane de lei.

Acţionarii trebuie să aprobe şi implementarea unui program de alocare a acţiunilor proprii deţinute de Bursă către salariaţii şi directorii societăţii precum şi către membrii Consiului Bursei.

Acţiunile Bursei de Valori Bucureşti au închis vineri în creştere cu 1%, ajungând la 29,7 lei/acţiune.

Valoarea de piaţă a BVB este de 227,9 milioane lei.

Principalii acţionari ai Bursei sunt câteva fonduri de investiţii străine, BERD şi SIF-uri.

Niciun acţionar de la Bursă nu poate deţine mai mult de 5% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO