Burse - Fonduri mutuale

În aşteptarea unor listări mari la Bursă, asistăm la câteva delistări mai mici

> Piaţa bursieră de la Bucureşti aşteaptă cu nerăbdare noi listări, cu toate că în ultimele luni com­panii pre­cum Deli­very Solu­tions (SDAY) şi Albalact (ALBZ) şi-au anunţat pla­nurile pentru delistare, în timp ce acţiunile Romcab Târgu-Mu­reş (MCAB) au fost suspen­date de la tranzacţionare.
 
Cu toate acestea, este ade­vărat, aceste companii nu erau în topul celor mai lichizi emi­tenţi, aşadar retragerea lor din ringul de tranzacţionare nu afec­tează într-un mod cu adevărat decisiv soarta bursei de la Bucureşti. Mai mult, MedLife (M) a intrat pe piaţa românească de capital în de­cembrie 2016, cu o capitalizare ini­ţială de 522 mil. lei, reu­şind să se menţină în ultimă lună (19 ia­nuarie - 19 februarie) în topul celor mai tranzacţionaţi zece emi­tenţi.
 
Rulajul zilnic pe piaţa regle­mentată este în jur de 8,5 mil. euro, în timp ce pe piaţa AeRO, pe care sunt listate 275 de com­panii, media zilnică de tran­zacţionare atinge 0,98 mil. euro.
 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.