Burse - Fonduri mutuale

În aşteptarea unor listări mari la Bursă, asistăm la câteva delistări mai mici

În aşteptarea unor listări mari la Bursă, asistăm la...

Autor: Dan Grigore Ivan

20.02.2017, 00:05 750
Piaţa bursieră de la Bucureşti aşteaptă cu nerăbdare noi listări, cu toate că în ultimele luni com­panii pre­cum Deli­very Solu­tions (SDAY) şi Albalact (ALBZ) şi-au anunţat pla­nurile pentru delistare, în timp ce acţiunile Romcab Târgu-Mu­reş (MCAB) au fost suspen­date de la tranzacţionare.
 
Cu toate acestea, este ade­vărat, aceste companii nu erau în topul celor mai lichizi emi­tenţi, aşadar retragerea lor din ringul de tranzacţionare nu afec­tează într-un mod cu adevărat decisiv soarta bursei de la Bucureşti. Mai mult, MedLife (M) a intrat pe piaţa românească de capital în de­cembrie 2016, cu o capitalizare ini­ţială de 522 mil. lei, reu­şind să se menţină în ultimă lună (19 ia­nuarie - 19 februarie) în topul celor mai tranzacţionaţi zece emi­tenţi.
 
Rulajul zilnic pe piaţa regle­mentată este în jur de 8,5 mil. euro, în timp ce pe piaţa AeRO, pe care sunt listate 275 de com­panii, media zilnică de tran­zacţionare atinge 0,98 mil. euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO