Burse - Fonduri mutuale

Pablo Escondrillas, executivul de la Citi care a lucrat la IPO de la Hidroelectrica: Am sfătuit multe companii să aştepte listarea ca să nu se piardă în umbra Hidro

Pablo Escondrillas, executivul de la Citi care a lucrat...

Autor: Liviu Popescu, Eduard Ivanovici

20.07.2023, 00:07 4700

Unul dintre executivii de top care au lucrat la oferta de listare a Hidroelectrica, într-o tranzacţie de 2 miliarde de euro prin care Fondul Proprietatea a făcut un exit istoric, vorbeşte într-un interviu acordat Ziarului Financiar despre culisele acestei tranzacţii şi despre apetitul investitorilor.

„În ultimul an, în discuţiile noastre cu mai multe companii, am spus că Hidroelectrica va fi acest moment catalizator în care piaţa va dori să vadă cum se întâmplă un IPO de succes în România. Iar acest moment va facilita IPO-urile viitoare“, spune Pablo Escondrillas, managing director, head of EMEA Power Investment Banking Citi.

„De aceea, le-am sfătuit să aştepte ca să nu se piardă în ‘umbra’ Hidroelectrica. Aşa că am sperat ca Hidro să nu întârzie prea mult, le-am sfătuit să aştepte şi apoi să înceapă demersurile pentru potenţiale IPO-uri. Mă aştept la mai multă activitate în zona de IPO-uri, dar nu neapărat anul acesta, ci mai degrabă în prima jumătate a anului 2024”.

Din partea Citi, Pablo Escondrillas a coordonat toate tranzacţiile majore din sectorul energetic din România din ultimii 10 ani – IPO-ul Electrica, achiziţia CEZ de către Macquarie, Enel & PPC. în CV el are bifate oferte de vânzare de acţiuni de miliarde de euro (Acciona Energia – 1,5 mld. euro în 2021 în Spania, EDPR – 1,5 mld. euro în 2021) şi consultanţă în unele din cele mai importante tranzacţii M&A.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO