Burse - Fonduri mutuale

Oravita, primul caz de intarziere a platii dobanzilor la obligatiuni

03.11.2009, 23:40 106

Primaria Oravita este prima municipalitate care a intarziat cuplata dobanzii la un credit obligatar (obligatiuni) din ultimiiani, tragand astfel un prim semnal de alarma pentru investitorii inobligatiunile municipale.
Pe Bursa sunt listate 27 de emisiuni de obligatiuni emise de 16municipalitati si consilii judetene, a caror valoare se ridica la623 mil. lei (145 mil. euro).
Anul trecut, primaria Oravita s-a imprumutat cu 6 mil. lei (1,4mil. euro) prin intermediul unei emisiuni de obligatiuni, cumaturitate in anul 2027. Pana pe 23 octombrie, primaria trebuia saachite dobanda in valoare de 464.400 lei aferenta celui de-aldoilea cupon catre investitorii care detin obligatiuni Oravita(simbol bursier ORV27). Din cauza datoriilor neachitate in valoarede 170.000 de lei catre compania de utlitati Enel conturileprimariei au fost blocate, punand astfel primaria inimposibilitatea de a-si achita obligatiile fata deinvestitori.
"Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului ne-a blocatconturile din cauza unei datorii neplatie de 170.000 de lei catreEnel. Am stabilit reesalonarea datoriei in sase rate astfel incatconturile sa poata fi deblocate. Imediat ce conturile vor fideblocate vom plati dobanda", a spus Ion Goga, primarul orasuluiOravita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO