Burse - Fonduri mutuale

KBC şi UniCredit contestă selecţia de la FP: Este de neînţeles cum cei mai experimentaţi brokeri din piaţă au luat 0 puncte la pregătirea profesională

31.08.2010, 18:42 66

Reprezentanţiiconsorţiului format din KBC Securities şi UniCredit CA IBSecurities, două dintre cele mai mari firme de brokeraj de pepiaţă, au depus o contestaţie la comisia de selecţie aintermediarului pentru listarea FonduluiProprietatea.

Cele două firmede brokeraj cer descalificarea ofertei consorţiului câştigător(Raiffeisen Capital&Investment, BRD, ING), pe motiv că aceştiaar fi depăşit termenul legal de depunere a ofertelor (18 august,ora 14:00). De asemenea, reprezentanţii consorţiului au fostnemulţumiţi de modul în care le-a fost evaluatăoferta.

Oferta tehnicăa consorţiului KBC-UniCredit a primit 78 de puncte, în timp ceoferta tehnică a consorţiului câştigător a primit 100 de puncte.KBC şi UniCredit au fost depunctate la capitolul pregătireprofesională a echipei propuse, unde a primit 0 puncte din 10. Astaîn condiţiile în care reprezentanţii celor două firme sunt printrecei mai experimentaţi brokeri de pe Bursă.

"Nu cred căoferta noastră pentru intermedirea listării FP a fost corectevaluată, având în vedere că punctajul pe care l-am obţinut pentrupregătirea profesională a fost nul. Pe de altă parte, la cotă depiaţă am primit acelaşi punctaj ca şi ceilalţi concurenţi, deşi înintervalul analizat KBC a avut o cotă de piaţă cu 50% peste oricebroker din România", a declarat Bogdan Juravle, manager equitymarkets la KBC Securities.

"Cei doiconducători ai consorţiului nostru au pregătire profesională launele dintre cele mai importante şcoli internaţionale de business.Este de neînţeles cum la experienţă am fost punctaţi cu maim depuncte şi la pregătire profesională nu am primit niciunul. Este unlucru pe care vrem să-l lămurim cu comisia de selecţie", a precizatLiviu Giugiumică, directorul general al CA IBSecurities.

Punctajul finalal KBC-UniCredit a fost de 79 de puncte, clasând oferta celor douăfirme pe locul al treilea, după cea a consorţiuluiBCR-Wood-Intercapital. Astfel, chiar dacă ar obţine anulareaofertei câştigătoare, KBC şi UniCredit ar avea nevoie de oreanalizare a ofertelor pentru a câştigaselecţia.

Brokerii KBCşi UniCredit depunctaţi la pregătireaprofesională

Cum au fostpunctate cele patru oferte ale intermediarilor pentru listareaFondului Proprietatea

Intermediar/Consorţiu

RCI, BRD,ING

BCR,Wood, Intercapital

KBC,UniCredit

BTSecurities

Obiective

20

18

12

5

Experienţăîn domeniu

50

50

48

25

Echipapropusă

30

30

18

27

Ofertatăhnică - total

100

98

78

57

Ofertafinanciară

90

70

80

100

Punctajfinal

95

84

79

78,5

Sursa: FondulProprietatea

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO