Burse - Fonduri mutuale

Intercapital despre Zentiva: Dacă acţiunile sparg 2 lei, pot ajunge la maximul istoric de 2,26 lei

Intercapital despre Zentiva: Dacă acţiunile sparg 2...

Autor: Dan Grigore Ivan

22.11.2016, 00:05 371
Acţiunile companiei farmaceutice Zentiva Bucureşti (SCD), cel mai mare emitent listat din sec­torul său, ar putea atinge în perioada următoare ma­ximul istoric de 2,26 lei dacă rezistenţa de 2 lei este spartă în sus, consideră Nicu Grigoraş, broker la In­ter­capital. În prezent, acţiunile companiei farma­ceutice, parte a grupului Sanofi, se tranzacţionează la 1,95 lei.
 
„Dacă rezistenţa de la 2 lei este spartă în sus, ne putem aştepta la o întoarcere a preţului către maximele istorice de la 2,2640 lei/acţiune”, spune Nicu Grigoraş. Zona de consolidare în jurul valorii de 2 lei/acţiune vine la capătul unui trend ascendent început în luna mai din 2016 după retestarea rezistenţei de la 1,7 lei/acţiune.
 
Acţiunile Zentiva se tranzacţionau în august la maximul din acest an de 2 lei, fiind atins de altfel şi în luna septembrie. Companiile farmaceutice listate la Bucureşti sunt printre cel mai puţin lichizi emitenţi de pe piaţa principală, în special din cauza free-float-ului redus care le definesc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO