Intercapital despre Zentiva: Dacă acţiunile sparg 2 lei, pot ajunge la maximul istoric de 2,26 lei

Autor: Dan Grigore Ivan 22.11.2016
Acţiunile companiei farmaceutice Zentiva Bucureşti (SCD), cel mai mare emitent listat din sec­torul său, ar putea atinge în perioada următoare ma­ximul istoric de 2,26 lei dacă rezistenţa de 2 lei este spartă în sus, consideră Nicu Grigoraş, broker la In­ter­capital. În prezent, acţiunile companiei farma­ceutice, parte a grupului Sanofi, se tranzacţionează la 1,95 lei.
 
„Dacă rezistenţa de la 2 lei este spartă în sus, ne putem aştepta la o întoarcere a preţului către maximele istorice de la 2,2640 lei/acţiune”, spune Nicu Grigoraş. Zona de consolidare în jurul valorii de 2 lei/acţiune vine la capătul unui trend ascendent început în luna mai din 2016 după retestarea rezistenţei de la 1,7 lei/acţiune.
 
Acţiunile Zentiva se tranzacţionau în august la maximul din acest an de 2 lei, fiind atins de altfel şi în luna septembrie. Companiile farmaceutice listate la Bucureşti sunt printre cel mai puţin lichizi emitenţi de pe piaţa principală, în special din cauza free-float-ului redus care le definesc.