Burse - Fonduri mutuale

Încă o surpriză marca Templeton: Fondul Proprietatea a investit 63 mil. euro în Austria

Încă o surpriză: Fondul Proprietatea face primele investiţii în Austria

Autor: Roxana Pricop

21.03.2011, 18:03 40

Fondul Proprietatea are investiţii de 265milioane de lei (63 mil. euro) în Austria, expunerea reprezentând1,65% din activele nete de 16,11 miliarde de lei, fiindînregistrată astfel o premieră în istoria Fonduluicare a avut expunere exclusiv pe România de la înfiinţarea sa în2005, arată o raportare lunară de emisă de administratorulFranklin Templeton.

Raportarea lunară emisă de administrator vine la doar câtevazile de la publicarea valorii lunare a activelor nete aleFondului din care reieşea că Fondul a investit 300 milioane de lei în luna februarie.Această ultimă raportare aduce o serie de indicii asuprainvestiţiilor făcute de Fond.

Pentru prima dată în cei şase ani de funcţionare, Fondulare bănci în portofoliu, care au atras 2,7% din activeleFondului, respectiv 434 milioane de lei. Este posibil ca fondul săfi cumpărat luna trecută acţiuni la Erste Bank, acţionarulmajoritar al BCR, dar şi la BRD, a doua bancă de pe piaţa locală.Mai multe detalii privind investiţiile fondului vor fi disponibileîn raportul trimestrial, care ar putea fi publicat în luna mai.

Expunerea pe România a scăzut de la 100% la98,35% din active la finele lunii februarie, restul de 1,65% fiindinvestit în Austria.

Cele mai mari participaţii din portofoliu rămân participaţiilela Petrom, Hidroelectrica şi Nuclearelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO