Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea a cumpărat acţiuni de 70 milioane de euro

Autor: Andrei Chirileasa

16.03.2011, 23:57 72

Fondul Proprietatea (FP) a investit circa 305 milioane de lei(70 mil. euro) în luna februarie, cea mai mare parte a banilorfiind plasaţi probabil în acţiuni listate pe Bursă, potrivitdatelor care reies din raportările lunare privind evoluţiaactivului net.

Lichidităţile fondului, care constau în depozite bancare şititluri de stat, s-au redus în februarie cu 305 milioane de lei, întimp ce valoarea portofoliului de acţiuni listate a crescut cu 835de milioane de lei, din care între 500 şi 550 de milioane de leireprezintă aprecierea valorii participaţiilor care se regăseau înportofoliul fondului la finele lunii ianuarie, potrivit calculelorZF.
Restul de circa 300 de milioane de lei ar putea reprezentaplasamente noi, având în vedere şi faptul că numărul de companiilistate din portofoliul fondului a crescut de la 28 la 30. PeBursă, singurele titluri pe care s-au realizat tranzacţiisemnificative în februarie, exceptând FP, au fost acţiunile BRD.BERD a vândut luna trecută 5% din BRD pentru 107 mil. euro, iarprintre cumpărători ar putea fi şi Fondul Proprietatea.
Acestea ar fi primele investiţii pe care grupul americanFranklin Templeton le face de când a preluat administrareaactivelor Fondului Proprietatea, în septembrie 2010. Informaţia nuva putea fi confirmată decât în momentul în care fondul îşi vapublica portofoliul, la finele primului trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO