Burse - Fonduri mutuale

Hidroelectrica a realizat în primele trei luni din 2023 jumătate din profitul net de 3,6 mld. lei bugetat pentru întreg anul

Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei: Preţuri mult mai mari decât au estimat generate de războiul lui Putin. Active amortizate. Investiţii reduse. Ani hidrologici decenţi, fără vreo mare secetă.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei: Preţuri mult mai mari decât au estimat generate de războiul lui Putin. Active amortizate. Investiţii reduse. Ani hidrologici decenţi, fără vreo mare secetă.

Autor: Liviu Popescu

27.06.2023, 07:37 1971

Cu un profit net de 1,7 mld. lei obţinut în primele trei luni din 2023, producătorul de energie electrică Hidroelectrica a realizat deja 47% din rezultatul net pe care şi l-a propus să îl realizeze pe tot parcursul anului 2023, arată calculele realizate de Ziarul Financiar.

Hidroelectrica are un buget de 3,6 miliarde de lei pentru anul 2023, în scădere faţă de rezultatul net obţinut în 2022 de 4,46 miliarde de lei. Însă atunci bugeta pentru 2022 un profit net de 2,9 mld. lei pentru ca într-un final să tragă linie cu unul mai mare cu 54%. Nici în 2021 planurile de pe foaie nu au coincis cu rezultatul final: bugetase 1,1 mld. lei profit net şi a făcut 3 mld. lei.

„Preţuri mult mai mari decât au estimat generate de războiul lui Putin. Active amortizate. Investiţii reduse. Ani hidrologici decenţi, fără vreo mare secetă“, explică Răzvan Nico­lescu, fost ministru al energiei, actual membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, diferenţa dintre ce a realizat Hidroelectrica şi ce a bugetat.

La capitolul venituri, cel mai mare producător de energie din România are bugetate aproximativ 11,6 mi­liarde de lei, potrivit bugetului apro­bat la finele lunii martie din 2023. În T1/2023 veniturile au fost de 3,3 mld. lei, adică 28% din total. În primul trimestru din 2022 compania a avut venituri de 2,5 mld. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO