Burse - Fonduri mutuale

Fostul director de investiţii al Global Finance va prelua conducerea Teraplast

Fostul director de investiţii al Global Finance va prelua conducerea Teraplast

Autor: Andrei Chirileasa

28.04.2011, 11:58 172

Consiliul de Administraţie alproducătorului de profile şi ţevi din PVC Teraplast Bistriţa (TRP)l-a numit pe Ştefan Bucătaru în funcţia de director general, duratamandatului fiind de 1 an, potrivit unei raportări a companiei cătreBVB.

El îl va înlocui pe Florin Urîte,care a condus compania din 2008 până în prezent. Urîte s-a retrasinvocând motive personale.

Ştefan Bucătaru, 45 de ani, esteproprietarul companiei de consultanţă ValdsterManagement&Consulting, specializată în management derestructurare, care activează în sectoare precum producţia demateriale de construcţii, energie, logistică, distribuţie şiretail. El a fost anterior director de investiţii la GlobalFinance, companie elenă de private equity.

În calitate de director de investiţii laGlobal Finance, Bucătaru a participat la semnarea unor tranzacţiiimportante, precum vânzarea lanţului de supermarketuri La Fourmicătre Delhaize (în 2008) şi vânzarea producătorului de plăciceramice Sanex către producătorul austriac Lasselsberger (în2004).

"Teraplast este în acest moment ocompanie profitabilă per ansamblu, însă eu am încredere că se poatemai bine. Compania are planuri ambiţioase, de a deveni un lider lanivel regional, iar pentru a le realiza e nevoie ca toate liniilede

business să fie lucrative.Proiectul Teraplast este unul plin de provocări, dar sunt sigur căpe termen mediu rezultatele vor fi în concordanţă cu ceea ce nepropunem", a declarat Bucătaru.

Teraplast a realizat anul trecutafaceri de 212 mil. lei, cu 13% mai mari decât în anul precedent,şi un profit net de 10,9 mil. lei, în creştere cu 41% faţă de2009.

Principalii acţionari ai teraplastsunt Dorel Goia, cu 34% din acţiuni, Emanoil Viciu, cu 10,1%, şiSIF Banat-Crişana, cu 10,8%. Compania are o capitalizare de 150mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO