Fostul director de investiţii al Global Finance va prelua conducerea Teraplast

Autor: Andrei Chirileasa 28.04.2011

Consiliul de Administraţie al producătorului de profile şi ţevi din PVC Teraplast Bistriţa (TRP) l-a numit pe Ştefan Bucătaru în funcţia de director general, durata mandatului fiind de 1 an, potrivit unei raportări a companiei către BVB.

El îl va înlocui pe Florin Urîte, care a condus compania din 2008 până în prezent. Urîte s-a retras invocând motive personale.

Ştefan Bucătaru, 45 de ani, este proprietarul companiei de consultanţă Valdster Management&Consulting, specializată în management de restructurare, care activează în sectoare precum producţia de materiale de construcţii, energie, logistică, distribuţie şi retail. El a fost anterior director de investiţii la Global Finance, companie elenă de private equity.

În calitate de director de investiţii la Global Finance, Bucătaru a participat la semnarea unor tranzacţii importante, precum vânzarea lanţului de supermarketuri La Fourmi către Delhaize (în 2008) şi vânzarea producătorului de plăci ceramice Sanex către producătorul austriac Lasselsberger (în 2004).

"Teraplast este în acest moment o companie profitabilă per ansamblu, însă eu am încredere că se poate mai bine. Compania are planuri ambiţioase, de a deveni un lider la nivel regional, iar pentru a le realiza e nevoie ca toate liniile de

business să fie lucrative. Proiectul Teraplast este unul plin de provocări, dar sunt sigur că pe termen mediu rezultatele vor fi în concordanţă cu ceea ce ne propunem", a declarat Bucătaru.

Teraplast a realizat anul trecut afaceri de 212 mil. lei, cu 13% mai mari decât în anul precedent, şi un profit net de 10,9 mil. lei, în creştere cu 41% faţă de 2009.

Principalii acţionari ai teraplast sunt Dorel Goia, cu 34% din acţiuni, Emanoil Viciu, cu 10,1%, şi SIF Banat-Crişana, cu 10,8%. Compania are o capitalizare de 150 mil. lei.