Burse - Fonduri mutuale

DN Agrar anunţă creşteri de 48% pe afaceri, respectiv 172% pe profit în T1/2023

DN Agrar anunţă creşteri de 48% pe afaceri, respectiv...

DN Agrar Group (simbol bursier DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, lider în producţia de lapte de vacă, a înregistrat o cifră de afaceri de 44,3 mil. lei în T1/2023, cu 47,8% peste nivelul din perioada similară de anul trecut, conform raportului trimestrial publicat la Bursă. 

„Am încheiat primul trimestru din 2023 cu rezultate în creştere datorită investiţiilor realizate anterior şi sinergiilor obţinute în cadrul grupului. Am crescut capacitatea de producţie în mod sustenabil şi am reînnoit efectivul de animale. Cantitatea de lapte livrată a crescut cu 13%”, spune CEO-ul Jan Gijsbertus de Boer. 

Profitul net s-a majorat totodată cu 171,6%, la 8,3 mil. lei, iar EBITDA (câştigurile înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare) a ajuns la 17,1 mil. lei, în urcare cu 75,3% de la an la an. Rezultatele au fost susţinute de creşterea capacităţii de producţie şi de preţul de livrare al laptelui, adaugă CEO-ul. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO