Burse - Fonduri mutuale

Cum este să lucrezi pe Wall Street

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Adrian Cojocar

19.09.2013, 22:20 935

Visul de a deveni milionar în dolari peste noapte ca angajat prin încasarea de bonusuri. Prestigiul. Adrenalina de a lucra în centrul lumii financiare unde o tranzacţie executată de tine poate mişca pieţele financiare.

Aceste trei lucruri îi mână pe mii de absolvenţi şi finanţişti din toată lumea să lucreze pe Wall Street, locul unde banii nu dorm niciodată.

Ziarul Financiar a contact trei români care au lucrat sau lucrează pe Wall Street care au vorbit despre ce paşi să urmeze un român ca să ajungă să lucreze în centrul financiar din New York.

„Foarte multă lume visează să lucreze pe Wall Street. Cine vrea să vină trebuie să ştie însă că stilul de lucru american este total diferit de cel european, în sensul că se lucrează foarte multe ore. Media mea este de 12 ore pe zi, dar au fost zile când am stat şi 18 ore pe zi“, spune Robert Georgescu, recrutat de puternica bancă de investiţii Morgan Stanley la vârsta de 20 de ani, pe când studia la facultatea din New Jersey.

Salariile brute care includ bonusurile pornesc pe Wall Street de la 80.000 - 90.000 de dolari pe an (5.300 de euro pe lună), iar pentru seniori, vicepreşedinţi ajung până la 400.000 - 500.000 de dolari (aproximativ 28.500 de euro pe lună).

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO