Burse - Fonduri mutuale

Cu Bursa la maxim istoric în septembrie, românii au scos 700.000 lei din fondurile de acţiuni, faţă de intrări de 11 mil. lei în august

Cu Bursa la maxim istoric în septembrie, românii au...

Autor: Tibi Oprea

La nivelul tuturor fondurilor deschise însă, intrări de 190 mil. lei, cea mai mare parte venind din obligaţiuni (97 mil. lei) şi „alte fonduri“ (69 mil. lei).

Pe o bursă aflată la maxim istoric prin prisma indicelui principal BET, fon­durile deschise de acţiuni distribuite în România au înregistrat ieşiri nete de 700.000 de lei în septembrie 2023, comparativ cu subscrieri de 11 mil. lei în august, potrivit datelor agregate de ZF de la Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

De la începutul anului, fondurile de acţiuni au înregistrat intrări nete de 51 mil. lei, ajungând la active nete de 3,37 mld. lei, în urcare cu 20,3% de la începutul anului şi în creştere cu 4,3% faţă de luna anterioară, dinamici care includ şi evoluţia acţiunilor din portofoliul acestora.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO