Burse - Fonduri mutuale

Credeaţi că s-a terminat? Deputaţii se joacă din nou cu nervii investitorilor prelungind votul pe pragul la SIF-uri

Credeaţi că s-a terminat? Deputaţii se joacă din nou cu nervii investitorilor prelungind votul pe pragul la SIF-uri

Autor: Roxana Daniela Pricop

21.11.2011, 11:40 4049

Adrian Niţu, deputat PD-L şi vicepreşedinte al Comisiei de buget de la Camera Deputaţilor, spune că sunt şanse mici ca proiectul legislativ de ridicare a pragului de deţinere la SIF-uri să fie discutat azi sau mâine în plenul Camerei, argumentând prin faptul că sunt peste o sută de alte iniţiative legislative ce trebuie discutate.

Proiectul era programat pe ordinea de zi din 21 şi 22 noiembrie a plenului Camerei Deputaţilor, for decizional.

"Nu cred ca se va vota azi şi nici mâine pragul de deţinere. Azi se va discuta moţiunea împotriva Ministerului Transporturilor, iar mâine se votează. Plus că mai sunt peste o sută de alte proiecte legislative pe ordinea de zi care trebuie votate, însă nici pentru acestea nu va fi timp suficient", a spus deputatul Adrian Niţu.

Ovidiu Marian, senator PD-L şi unul dintre iniţiatorii proiectului, rămâne însă optimist:

"Mâine, 22 noiembrie, se va discuta pragul. Azi se discută moţiunea simplă împotriva Ministerului Transportului", a spus senatorului.

După un avans de până la 2% în deschiderea şedinţei de luni, acţiunile a patru dintre SIF-uri au revenit pe scădere. Doar SIF Banat-Crişana creştea cu 0,39% la ora 11.30, în timp ce restul SIF-urilor raportau scăderi cuprinse între -1% şi -0,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO