Burse - Fonduri mutuale

CFR a atribuit firmei Ateliere Grivita un contract de 77 mil. euro

21.10.2009, 23:21 91

Compania de constructii si reparatie de material rulant AteliereGrivita (simbol bursier ATRD) a castigat de la CFR Calatori uncontract in valoare de 330 mil. lei (circa 77 mil. euro) pentrumodernizarea unui numar de 150 de vagoane, care echivaleaza cuafacerile pe doi ani ale societatii.

CFR Calatori va incheia in acest sens un acord cadru pentrumodernizarea vagoanelor pe o perioada de patru ani, acordulcontinand contracte subsecvente care vor fi atribuite odata la saseluni. Primul contract de acest tip urmeaza sa fie repartizat lafinele acestui an.

Conform unui anunt al CFR Calatori, acordul va fi finantat dinsurse proprii si vizeaza modernizarea vagoanelor de clasa I.

Afacerile producatorului de material rulant au scazut in primulsemestru cu 10,6%, de la 68,1 mil. lei (18,5 mil. euro) la 60,7mil. lei (14,5 mil. euro), profitul net al companiei scazand inacelasi timp cu aproximativ 80%, de la 4,6 mil. lei (1,2 mil. euro)la 0,9 mil. lei (0,2 mil. euro). Scaderea profitului a provenitdintr-o depreciere mai rapida a veniturilor companiei in comparatiecu cheltuielile. Astfel, veniturile totale au scazut cu 12%, panala un nivel de 59,3 mil. lei (14,1 mil. euro), in vreme cecheltuielile s-au diminuat cu 4,5%, pana la un nivel de 59,3 mil.lei (14,1 mil. euro).

Cel mai important actionar al companiei este asociatiasalariatilor Ateliere Grivita, cu o detinere de 92,76% dincapitalul social al companiei, restul actiunilor fiind detinute dealti actionari.

Ultima tranzactie cu titlurile Ateliere Grivita s-a perfectatieri la un pret de 14,2 lei/actiune, cu 2,9% peste nivelul dereferinta. La aceasta cotatie, capitalizarea societatii se ridicala 36,2 mil. lei (8,4 mil. euro).

CFR a pus la bataie numai in ultimii doi ani contracte pentruindustria de material rulant din Romania de peste 400 mil. euro,printre cei mai mari beneficiari numarandu-se firmele Remar Pascani(RMAR), Atelierele Grivita, Astra Vagoane Calatori si Remarul 16Februarie (REFE).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO