Burse - Fonduri mutuale

Cea mai mare subscriere a unui investitor privat la OTP Green Energy: 40.000 de euro

03.12.2009, 23:07 31

Cea mai mare subscriere apartinand unui investitor persoanafizica in cadrul ofertei publice de titluri derulata de fondulinchis de investitii OTP Green Energy este in valoare de peste161.000 lei (38.000 euro), potrivit rezultatelor preliminare.

Oferta publica de titluri (Initial Public Offering-IPO) derulatade fondul OTP Green Energy, administrat de societatea OTP AssetManagement, a fost suprasubscrisa cu aproape 8%, in conditiile incare peste 500 de investitori au cumparat circa 43.000 de titluri,potrivit informatiilor preliminare furnizate de administrator.Astfel, fondul OTP Green Energy a strans peste 8,6 milioane de lei(2 mil. euro) prin intermediul ofertei derulate in perioada 4noiembrie - 2 decembrie. Listarea fondului la Bursa de ValoriBucuresti va avea loc in primele luni ale anului viitor.

"Din totalul de peste 500 de investitori care au subscris incadrul ofertei, cei mai multi sunt persoane fizice. Ca pondere invaloarea totala a subscrierilor, acestia detin aproximativ 50%. Ceamai mare subscriere provenind de la un investitor de retail a fostde peste 800 de unitati", a spus Daniela Stefu, director generaladjunct vanzari si marketing in cadrul societatii de administrareOTP Asset Management.

Pretul unei unitati de fond OTP Green Energy este de 202 lei.Potrivit lui Stefu, majoritarea investitorilor care au participatla oferta au subscris prin intermediul unitatilor bancare OTP,accesand si produsul de economisire.

Acestia au beneficiat de dobanzi preferentiale la depozite, depana la 11,7% la lei si de pana la 5% pentru sumele in euro, prinaccesarea produsului OTP Premium Green.

"Cele mai mari subscrieri au fost inregistrate in regiunea desud a tarii, respectiv judetele Dolj, Valcea si Mehedinti sicentru, respectiv Brasov si Targu-Mures", a continuat DanielaStefu.

OTP Green Energy este un fond inchis de investitii caregaranteaza ca la finalul duratei de viata, peste 42 de luni,investitorii vor obtine un castig de cel putin 12%. Fondulurmareste evolutia indicelui european ERIX, care inglobeazaperformanta pretului actiunilor a zece companii europene active insectorul energiei regenerabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO