Cea mai mare subscriere a unui investitor privat la OTP Green Energy: 40.000 de euro

Autor: Roxana Pricop 03.12.2009

Cea mai mare subscriere apartinand unui investitor persoana fizica in cadrul ofertei publice de titluri derulata de fondul inchis de investitii OTP Green Energy este in valoare de peste 161.000 lei (38.000 euro), potrivit rezultatelor preliminare.

Oferta publica de titluri (Initial Public Offering-IPO) derulata de fondul OTP Green Energy, administrat de societatea OTP Asset Management, a fost suprasubscrisa cu aproape 8%, in conditiile in care peste 500 de investitori au cumparat circa 43.000 de titluri, potrivit informatiilor preliminare furnizate de administrator. Astfel, fondul OTP Green Energy a strans peste 8,6 milioane de lei (2 mil. euro) prin intermediul ofertei derulate in perioada 4 noiembrie - 2 decembrie. Listarea fondului la Bursa de Valori Bucuresti va avea loc in primele luni ale anului viitor.

"Din totalul de peste 500 de investitori care au subscris in cadrul ofertei, cei mai multi sunt persoane fizice. Ca pondere in valoarea totala a subscrierilor, acestia detin aproximativ 50%. Cea mai mare subscriere provenind de la un investitor de retail a fost de peste 800 de unitati", a spus Daniela Stefu, director general adjunct vanzari si marketing in cadrul societatii de administrare OTP Asset Management.

Pretul unei unitati de fond OTP Green Energy este de 202 lei. Potrivit lui Stefu, majoritarea investitorilor care au participat la oferta au subscris prin intermediul unitatilor bancare OTP, accesand si produsul de economisire.

Acestia au beneficiat de dobanzi preferentiale la depozite, de pana la 11,7% la lei si de pana la 5% pentru sumele in euro, prin accesarea produsului OTP Premium Green.

"Cele mai mari subscrieri au fost inregistrate in regiunea de sud a tarii, respectiv judetele Dolj, Valcea si Mehedinti si centru, respectiv Brasov si Targu-Mures", a continuat Daniela Stefu.

OTP Green Energy este un fond inchis de investitii care garanteaza ca la finalul duratei de viata, peste 42 de luni, investitorii vor obtine un castig de cel putin 12%. Fondul urmareste evolutia indicelui european ERIX, care inglobeaza performanta pretului actiunilor a zece companii europene active in sectorul energiei regenerabile.